Študentski klubi enotno v akcijo “pusti nam žareti”

Zaradi splošne ignorance do študentov in drugih mladih s strani vlade, ki odločitve sprejema brez omogočenega socialnega dialoga, smo študentski klubi problematiko vzeli v svoje roke! Z enotno akcijo Pusti nam žareti želimo ozaveščati o problematiki, s katero se trenutno ne srečujemo le študentski klubi, temveč vsi študentje.

S sloganom Pusti nam žareti želimo prikazati pozitiven vpliv študentskih klubov v lokalni skupnosti, hkrati pa osvetliti tudi problematiko tega, da s takimi odločitvami, kot jih trenutno sprejema vlada, naše delovanje počasi ugaša. Študentski klubi pa tega ne bomo dopustili in bomo žareli še naprej, saj se predobro zavedamo svoje vloge in odgovornosti do študentov po celi Sloveniji.

Tekom akcije bomo v klubu izolskih študentov in dijakov nagovorili različne problematike, ki se tičejo mobilnosti dijakov in študentov, bivanjske problematike, s katero se soočamo študentje, ter splošne ignorance vlade do študentskih klubov in ostalih študentskih organizacij. Na ta način želimo ključne informacije prenesti do študentov in jih informirati do te mere, da se lahko tudi sami aktivno odzovejo na različne aktualne tematike. Predvsem pa želimo, da študentje stopimo skupaj in se zavzamemo za svojo prihodnost.

Najprej želimo osvetliti problematiko, ki se je odprla z odločbo ZIPRS2122 o omejitvi sredstev, ki bo močno prizadela delovanje študentski klubov. Trenutna koalicija zmanjšuje financiranje študentskih organizacij, s čimer bodo neposredno oškodovani študenti. Lokalni študentski klubi, med drugim tudi KIŠD, so pogosto edini organizatorji in izvajalci projektov in aktivnosti za mlade v svoji lokalni skupnosti, s tem pa razvijajo tudi družabno življenje in najpomembneje, povezujejo skupnost. Zato je pomembno, da se našega delovanja ne šibi, temveč da se zavemo dodane vrednosti, ki jo delovanje študentskih klubov nosi za študente.

Vsi, ki se zavedate, da je delovanje kluba izolskih študentov in dijakov in ostalih študentskih klubov pomembno, nam lahko od torka, 15. 12. 2020, dalje izrazite svojo podporo, da bomo  še naprej lahko pripravljali vsebine, ki izboljšujejo standard življenja študentov in dijakov v naših lokalnih okoljih. Podpora je dostopna na povezavi.

Poleg tega lahko pri ozaveščanju pomagate tudi z deljenjem vsebin študentskih klubov na družbenih omrežjih (več informacij na našem Facebook profilu) ter na tak način prispevate k temu, da Pusti nam žareti ni le lep slogan, ampak ena ključnih kampanj, s katero se mladi aktiviramo in pokažemo, da nam ni vseeno.

Prihodnost države je v rokah mladih, zato je skrajni čas, da stopimo skupaj in Vladi RS pokažemo, da to ni prihodnost, ki bi si je želeli.

Pusti nam žareti!

admin

admin

Top