PETKI ZA SPREMEMBE

Naš planet, naša Zemlja je ogrožena. Po njej pustošijo poplave, požari in druge naravne katastrofe, ki jih v veliki meri povzročamo mi, ljudje, s svojim nepremišljenim, sebičnim ravnanjem. Si sploh še upamo pomisliti, kakšen bo naš svet izgledal čez 10, 20 let? Kaj pa 100 let? Če se ne bo nič spremenilo, morda sploh ne bo obstajalo nič, kar bi si lahko sploh zamišljali. Če želimo našim zanamcem  zagotoviti mirno in brezskrbno življenje, moramo že danes začeti delati na tem ter iti, za voljo okolja, tudi iz cone svojega udobja.

Tako se tudi glavni odbor Zveze ŠKIS pridružuje zaskrbljenosti mladih širom sveta glede globalnih klimatskih sprememb. Zato smo se odločili, da v petek, 21. junija, podpremo dogodek Petki za prihodnost, ki ga organizirajo Mladi za podnebno pravičnost. To je skupina mladih, ki se bori za podnebno pravičnost, kar pa pomeni, da imamo vsi pravico do dostojnega življenja na čistem planetu. S svojo prisotnostjo na dogodku bomo podprli njihov namen.

Če tudi vi delite našo zaskrbljenost in si želite podpreti tovrstne akcije, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite v petek, 21. junija, ob 17.30 na Trgu republike pred stavbo Državnega zbora Slovenije (parlament). Za sodelovanje niso potrebne nobene priprave – zgolj pridružite se nam na prizorišču.

Več o iniciativi in o samem dogodku si lahko preberete na: https://www.facebook.com/mladizapodnebnopravicnost/

Nika Bukovšek                                                                                                   Maruša Turnšek

Odbor za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS                                                      Mednarodni odbor Zveze ŠKIS

admin

admin

Top