Pester program dogodkov v Tednu Univerze na Primorskem 2018

Tednu Univerze na Primorskem od 12. do 18. marca 2018  se bo zvrstilo več kot 50 dogodkov, ki so jih pripravili zaposleni in študenti, skupaj z različnimi organizacijami, društvi, podjetji in lokalno skupnostjo.

Izpostaviti velja tri dogodke:

  • V četrtek, 15. marca, ob 14. uri bo v Galeriji Meduza odprta razstava izbranih slikarskih del zasebne zbirke akademske slikarke Metke Krašovec, nove častne doktorice Univerze na Primorskem.
  • Osrednja prireditev Tedna Univerze na Primorskem pa je Akademija Univerze na Primorskem, ki bo v četrtek, 15. marca, ob 17. uri v Dvorani Sv. Frančiška. Na njej bodo podeljena najvišja priznanja pedagoškim, raziskovalnim in letos prvič tudi strokovnim zaposlenim ter študentom. Obenem bo obeležena petnajsta obletnica ustanovitve univerze – 17. marca 2003 je bila namreč v sodni register vpisana tretja slovenska javna univerza: Univerza na Primorskem.
  • V petek, 16. marca, ob 10. uri bo v Veliki predavalnici UP FAMNIT inavguracijsko predavanje častne doktorice Univerze na Primorskem prof. dr. Cheryl E. Praeger.

Vsi dogodki so namenjeni širši javnosti, vstopnine ni (če je zahtevano vplačilo kotizacije, je to navedeno).

Vljudno vabljeni!

Program vseh dogodkov v Tednu UP je dostopen med novicami UP. Posamični dogodki Tedna UP so najavljeni tudi v Napovedniku UP budi, kjer so tudi napovedi drugih bivših in bodočih dogodkov, vezanih na UP in njeno okolje.

Tags: ,

admin

admin

Top