DiscoverEU – Spoznaj Evropo

Si star/stara 18 let? Te vlečejo dogodivščine? Potem se pripravi na raziskovanje Evrope – pridruži se pobudi Evropske unije DiscoverEU, ki bo približno 15.000 mladim to poletje omogočila potovanje z večkratno vozovnico.

To bo priložnost, da okusiš svobodo potovanja, bolje dojameš različnost Evrope, se naužiješ njenega kulturnega bogastva, spoznaš nove prijatelje in nenazadnje, bolje spoznaš tudi sebe.people-2603663_960_720

In ker je leto 2018 poleg tega še evropsko leto kulturne dediščine, bo potovanje še zanimivejše! Po vsej Evropi se vrstijo številni dogodki, ki obeležujejo neverjetno različnost naše kulturne dediščine.

Večinoma boš potoval/potovala z vlakom – navdušili te bosta osupljiva raznovrstnost mest in lepota naše celine.

Da bo dosegljiva vsa celina, bo večkratna vozovnica vključevala tudi potovanje z drugimi sredstvi, denimo avtobusom in trajektom. Le izjemoma, in kadar ni drugega prevoza, bo dovoljeno potovati z letalom. Tako bomo omogočili sodelovanje v pobudi tudi mladim iz odročnejših predelov in otokov.

Pogoje prijave lahko preveriš na spletni strani Evropskega mladinskega portala.

Kdaj se prijaviti in kako?

Prijaviti se bo mogoče na spletu od 12. junija 2018 od 12. ure dalje (srednjeevropski čas) do 26. junija 2018 do 12. ure (srednjeevropski čas). Najprej bo treba vpisati osebne podatke in nekatere podrobnosti načrtovanega potovanja. Nato bo treba odgovoriti na šest vprašanj kviza o evropskem letu kulturne dediščine 2018 in o pobudah EU za mlade.  Nazadnje bo treba odgovoriti še na dodatno vprašanje, ki bo Evropski komisiji omogočilo razvrstiti kandidate, če bo število prijavljenih preveliko. Izbrani kandidati bodo morali odpotovati med 9. julijem in 30. septembrom 2018.

Evropa te čaka. Naredi prvi korak.

Vir in foto: mlad.si

admin

admin

Top