ŠKISOV ZAJTRK 2019

V torek, 12. 3. 2019, je ponovno potekal Škisov zajtrk s sloganom »Ne, resno. Jej zajtrk!«. S tem dogodkom mlade ozaveščamo o pomembnosti zdrave prehrane, predvsem pa zajtrka, ki je ključnega pomena za uspešen začetek dneva vsakega od nas. Odvijal se je na treh lokacijah: v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Posebnost letošnjega dogodka so bili zajtrki regij. Vsaka regija si je izbrala zajtrk za katerega je mislila, da se vam bodo ob njem najbolj cedile sline. V Ljubljani je potekalo tekmovanje za najboljši zajtrk, vsi zajtrkovalci so lahko glasovali za najboljšega.

Naziv »najboljši regijski zajtrk« si je priboril zajtrk, s katerim se je predstavila gorenjska regija, in sicer zmagal je polnozrnat kruh obložen s sirom, piščančjimi prsmi, avokadom in kumaro. Drugo uvrščeni zajtrk je bil zajtrk sestavljen iz ajdovega kruha z maslom, medom, jabolki in orehi, s katerim se je predstavila dolenjska regija. Kot tretji najboljši zajtrk pa je obveljal zajtrk primorske regije, ki je bil sestavljen iz polnozrnatega kruha z avokadom, češnjevim paradižnikom in cottage sirom.

admin

admin

Top